Akıllı Çorap

Akıllı Çorap, doliche tekstil olarak inovatif ürünleri üretmek ve pazarlamak başlıca misyonlarımızdandır. Zaten doliche tekstilin kuruluşu da bir patentin üretime geçirilmesi ile olmuştur.

Akıllı tekstil denilince akla gelen ilk düşünce birden fazla işe yarayan ürünlerin bir arada olması olabilir. Yada smokin filmindeki gibi her şeyi yapan bir elbise de olabilir. Akıllı çorapdan ifademiz ayak kokusunu gideren çoraptan ayak mantarına iyi gelen ayakları sıcak tutan ya da ayakları serin tutan çoraplar olarak ifade edilebilir. Tabii bu kadarda değil. Çok fonksiyonel tüm çoraplara böyle denilebilir.

Bilgi çağı olarak adlandırılan günümüzde multi fonkisonel ürünlerin geliştirilmesi bir çok açıdan hayatidir. Enerji bağımlılığı yüzünden oluşan cari açığın düşürülmesindeki en büyük cevap multi fonksiyonel ürünlerin geliştirilmesi olacaktır. Ayak kokusunu engelleyen çoraplar kasık mantarını gideren iç giyimler renk değiştiren tişörtler ve daha bir çok ürün multi fonksiyonel ya da akıllı tekstil ürünlerdir.

Akıllı çoraplara ilk örnek antimikrobiyal çoraplar örnek verilebilir. Antimikrobiyal çorap adı üzerinde mikro barındırmayan çorap demektir kısaca. Antimikrobiyal çorapların bir çok kullanım alanı bulunmaktadır. Özellikle sağlık alanında tercih edilmektedir. Ayak kokusunu gidermesi, ayak mantarını önlemesi ve gidermesi, ayaklardaki sorunların giderilmesinde yardımcı olması gibi bir çok faydası bulunmaktadır. Yani burada siz sadece çorap giymiyorsunuz çoraba inovatif bir yöntemle eklenmiş bir teknolojiyi giymiş oluyorsunuz. Böylece ayaklarınızda sadece örtünme için bir ürün yok ayaklara fayda sağlayan .ok yönlü bir ürün bulunmakta. Ayak kokusunu giderebilen, mantar sorunlarını hem engelleyen hem de tedavi edebilen , ayaklardaki kaşıntıları alabilen çok yönlü çoraplar. Akıllı çorap olarak nitelendireceğimiz multifonksiyonel çoraplar bu kadar değil. Daha farklı özellik gösteren bir çok çorap bulunmaktadır. Varis çorapları. Diyabet çorapları.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir