Ayak Kokusu Tedavisi

Ayak kokusu tedavisi nedir ?

Ayak kokusu tedavisi, ayak kokusundan kurtulmak için yöntemlerin bütünü içermektedir. Ayak kokusu tedavisi çok yönlü pratik çözümlü bir süreçtir. Oldukça basit yöntemler olduğu gibi karmaşık yöntemlerde bulunmaktadır. Ancak bizim amacımız oldukça pratik yöntem ve araçları (ürünleri) tanıtmak ve bilgi vermektir.

Ayak kokusu oluşumu bakteri kökenlidir. Ancak bazı durumlarda farklı faktörler de söz konusu olmaktadır. Mesela diyabet sorunları, bazı ilaç kullanımı ve yan etkisi, mantar oluşumu. Bu örnekler daha çok artırılabilir. Lakin ana etken bakterilerdir. Ayak kokusunun oluşumu oldukça basittir. Ayak terler ter içerisindeki organik kökenli maddeler bakteriler tarafından dönüştürülür. Oluşan atık ürünler kötü kokunun kaynağıdır.

Ayak kokusu tedavisi ile ilgili bir çok yöntem bulunmaktadır. Doğal yöntemlerden bazıları

-Çay banyosu; çayı demledikten sonra artan tilfle birlikte ayakları alacak bir kovaya eklenir. Ilık suda 10 dakika kadar bekletilir. Bu banyo haftada bir kaç kez yapılabilir. Çözüm geçicidir.

-Tuz banyosu. Özellikle kaya tuzu tercih edilebilir. Bir kaç litre suya 2 avuç tuz eklenir. Ayaklar 15 dakika bekletilir. Gerekirse her gün yapılabilinir.

-Ceviz yaprağı. Ceviz harika bir meyve. Aslında bir ilaç. Ceviz kabuğunda bulunan juğlon etken maddesi. Sadece ayak kokusuna değil mantar sorunlarına da iyi gelmektedir. Ceviz kabuğunu kurutup. Bir avuç kuru kabuğu (taze olduğunda yaş kabukları da kullanılabilir) bir cezbeye konulup 15 dakika düşük ateşte kaynatılır. Elde edilen karışımlı malzemeyi ayakları banyo edecek bir kaba konulup bir kaç litre su ile seyreltilip ayaklar banyo edilir. Bunu hafta da bir defa yapabilirsiniz. Genellikle bir kaç uygulamadan sonra koku kalmayabilir. Diğer bir yöntem ise ceviz yapraklarını ayak parmaklarını saracak şekilde ayarlayıp üzerine çorap giymek bu uygulama bir hafta yapılabilir.

“Ayak Kokusu Tedavisi” için 4 yorum

  1. Bu yazısınız bana o kadar yardımcı oldu ki anlatamam. Ayak kokusu resmen baş belamdı ve bir türlü başa çıkamıyordum. Güzel alternatifler öğrendim. Teşekkürler. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir